Nascida e criada em Portugal. Já morei na Polónia, no Brasil, na República Checa e agora é a Suécia que me acolhe.
O meu blogue, tal como o meu cérebro, é uma mistura de línguas. Bem vindos!

Born and raised Portuguese. I have lived in Poland, Brazil, Czech Republic and now I'm in the beautiful Sweden.
My blog, just like my brain, is a blend of languages. Welcome!

segunda-feira, 29 de fevereiro de 2016

The perfect weekend

Sometimes wishes come true and did get my perfect weekend, although I'll keep that dream still in the cookie jar because I want more of them. 

I spent Friday preparing dinner for us and our friends. I made portuguese tapas, which means I spent the whole afternoon cooking many different dishes, while listening to the radio and enjoying myself. For the first time ever, everything was ready 20 minutes before our guests were supposed to arrive. Ok, it might have helped that I had the whole day to do it, as I'm not working yet. Our friends seemed to have really enjoyed the food and the dinner party hit its top when we tried a fantastic Port wine we had bought last year when we visited a producer of Port.

Cheese board because we all love cheese!

On Saturday, we spent a lazy morning, as we were still tired from the day before. In the afternoon we made a live cooking show: we made fresh pasta for Johan's parents who had never seen that before. I love making fresh pasta, although it takes quite a while to make pasta for 4 people. I also made some mistake and we ended up making pasta for 6 or 7. The four of us spent the afternoon in the kitchen, nibbling on the left over tapas, making the pasta and laughing. I made pumpkin, feta and spinach tagliatelle and it was delicious. Both dinners ended with Chocolate Salami (recipe here if you are interested) with ice cream, which  is far from being a fancy dessert but somehow matched the Port wine really well. 

To make the weekend even better we spent the whole Sunday... being lazy. Movie. Tea. TV series. Sofa. Sunshine through the window. We didn't even go for a run as planned. My training program for my next half marathon starts next week, which means I'll be running 6x a week, and we decided to take the entire weekend off training. 

And as if this was not already the perfect weekend it still got better! We had not planned much for dinner but we still had enough fresh pasta made. I took whatever I had in the fridge, tossed it all on a frying pan and I must have been really inspired because it became the best recipe I have ever invented myself. Sure I do not create many new recipes, and it's possible that someone has made something similar before, but I didn't look for any recipe or anything. 

Spicy chicken fresh tagliatelle with ginger, chilli, pepper and spinach.

It would have been nice to have taken more pictures during the weekend but I guess we were too busy enjoying it. I hope you had all a great weekend and I wish you a pleasant week. 




Às vezes os desejos tornam-se realidade e eu tive mesmo um fim de semana perfeito. Ainda assim vou manter esse sonho no meu pote de sonhos, porque quero mais fins de semana assim. 

Passei a sexta-feira a preparar tudo para um jantar cá em casa com alguns amigos. Fiz tapas portuguesas, o que quer dizer que passei a tarde na cozinha a fazer milhentos pratos diferentes, enquanto ouvia rádio. Diverti-me à grande. Pela primeira vez na vida terminei todos os preparativos 20 minutos antes dos convidados chegarem. Ok, deve ter ajudado o facto de eu ainda não estar a trabalhar e poder passar o dia todo nisto. Os nossos amigos fartaram-se de elogiar a comida e o jantar atingiu o ponto alto quando provámos um vinho do Porto fantástico, que tínhamos comprado o ano passado quando visitamos um produtor no Douro. 

No Sábado passamos a manhã a preguiçar para recuperar do jantar do dia anterior. À tarde demos um show de cozinha: fizemos massa fresca com os pais do Johan a ver, porque nunca tinham visto antes. Adoro fazer massa fresca, ainda que demore o bocado, principalmente quando me engano e em vez de fazer para 4 faço para 6 ou 7. Passámos a tarde na cozinha os quatro, a comer restos das tapas de ontem, a fazer a massa e a rir. Fiz tagliatelle de abóbora, espinafres e queijo feta e ficou delicioso. Ambos os jantares foram terminados com Salame de Chocolate com gelado como sobremesa (receita aqui se estiverem interessados). Está longe de ser uma sobremesa chique, mas combinou mesmo muito bem com o vinho do Porto. 

Para tornar o fim de semana ainda melhor passamos o dia de Domingo... a preguiçar. Filmes. Chá. Séries. Sofá. Sol a entrar pela janela. Nem sequer fomos correr. A minha preparação para a próxima meia maratona começa para a semana, o que significa que vou começar a correr 6x por semana, e decidimos descansar. 

Como se isto não fosse já o fim de semana perfeito ainda melhorou! Não tínhamos planeado muito para o jantar mas ainda tínhamos massa fresca do dia anterior. Peguei no que havia no frigorífico, misturei numa frigideira e devia estar mesmo inspirada porque foi a melhor receita que eu já inventei. É verdade que não invento muitas eu mesma e é possível que já alguém tenha feito uma receita semelhante, mas eu não fui ver nada a lado nenhum e ficou fantástica.

Teria sido bom ter tirado mais fotos durante o fim de semana, mas andámos demasiado ocupados a aproveita-lo. Espero que também tenham tido um óptimo fim de semana e desejo a todos uma boa semana. 

2 comentários:

  1. Hello! Every time I try to reply to your comments on my blog I receive back this message.

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    asvoltasnomundo@hotmail.com

    So you are not a no-reply blogger but still I cannot answer you.
    AriadnefromGreece!

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    1. The email address on my profile was wrong. I have fixed it now and it should work. Thanks for letting me know! I wouldn't have noticed it...

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