Nascida e criada em Portugal. Já morei na Polónia, no Brasil, na República Checa e agora é a Suécia que me acolhe.
O meu blogue, tal como o meu cérebro, é uma mistura de línguas. Bem vindos!

Born and raised Portuguese. I have lived in Poland, Brazil, Czech Republic and now I'm in the beautiful Sweden.
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domingo, 4 de dezembro de 2016

Prague bucket list #16 - Café Imperial


I have moved enough times to know that no matter how early I start the packing, I will spend the last evening panicking over the boxes, bags and things that don't fit. In this way, me and Johan decided to book a nice dinner for the last evening we were in Prague, to make sure we would at least enjoy ourselves a few hours before we left. Prague is full restaurants but we wanted something special, and we booked a degustation menu in Café Imperial. This restaurant has been open for over 100 years and it was the place to be back in the 1920's. We had a 7-course dinner with paired wines, and although the wines were not great (but were good!) the whole experience was very pleasant. My favourite part was to sit in the amazing saloon with high ceilings and colourful mosaic-tiled walls and pillars. 

Já me mudei vezes o suficiente para saber que não importa o quão cedo começo a arrumar tudo, porque vou sempre passar o último serão em pânico sobre as caixas, malas e as coisas que não cabem. Assim eu e Johan decidimos ir jantar fora na última noite que passámos em Praga, para nos certificarmos que íamos aproveitar pelo menos algumas horas nesse dia. Praga é cheia  de restaurantes. Nós queríamos algo especial e reservamos um menu de degustação no Café Imperial. Este restaurante foi aberto há mais de 100 anos e era o local mais in em Praga nos anos 20. O jantar foi composto por 7 pratos com vinhos emparelhados, que não era fantásticos mas eram bons. Toda a experiência foi muito agradável e a minha parte favorita foi estar na sala lindíssima de tectos altos e mosaicos coloridos nas paredes e pilares.


I'm not usually attracted by fancy events or things, but I have to confess that it felt great to leave the sweat pants in the middle of the chaos that was our apartment then, dress up and relax over a 4h dinner. I wanted to remember this dinner forever, as our last evening in the beautiful city of Prague, so I took pictures with my phone, which didn't turn out great, but are enough to revive memories.

Eu não sou geralmente pessoa atraída por eventos chiques ou coisas extravagantes, mas tenho que confessar que foi óptimo largar as calças de fato de treino em cima das caixas, no meio do caos que era o nosso apartamento, vestir-me em modo festa e relaxar durante um jantar de 4h. Queria que fosse um jantar memorável, na nossa última noite na bela cidade de Praga, e então tirei fotografias com o meu telefone. Não ficaram fantásticas mas servem para despertar memórias.

Endive salad with orange segments, walnuts and homemade dressing
Salada de endívias com segmentos de laranja, nozes e dressing caseiro

Wild salmon marinated with beetroot, with cucumber-radishes-fennel salad
Salmão selvagem marinado em beterraba, com salada de pepino, rabanetes e funcho

Truffle gnocchi with champagne sauce - the best dish of the whole meal!
Gnocchi de trufas com molho de champanhe - o melhor prato de toda a refeição!

Grilled tuna with Niçoise salad and olive vinaigrette
Atum grelhado com salada Niçoise e vinagrete de azeitonas

Chicken roulade stuffed with salsiccia on barley risotto
Rolo de frango recheado com salsicha italiana com risotto de cevada

Fallow deer back with Port wine sauce and glazed carrots 
Carne de gamo em molho de vinho do Porto com cenouras

Chocolate fondant with pistachio ice cream and cherries
Fondante de chocolate com gelado de pistachio e cerejas


It was almost a year ago and my mind just took me back there. The gnocchi and the fallow deer were the best dishes. And dessert of course! Now I have to go and hunt the freezer for some ice cream...

Foi quase há um ano atrás e a minha mente levou-me lá de novo hoje. O gnocchi e o gamo foram os melhores pratos. E a sobremesa claro! Agora vou ali assaltar o congelador e ver se há gelado...


4 comentários:

  1. Wow, it looks like a beautiful place and 4 hours eating...I would be bursting out of my trousers! The food looks amazing too. What great memories.

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    1. Thanks Sami! It was a degustation menu so the portions were small, but yes, we still got pretty full! We even took a longer break before the dessert was served. It was great!

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  2. What a wonderful way to celebrate your last day in that fabulous city.

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